Gisteren was ik in de Keukenhof. Ik was er nog nooit geweest en wilde er toch eens naar toe. Omdat niemand zin had (lees: omdat iedereen andere dingen te doen had met 26 graden), besloot ik om zelf op pad te gaan. Gewapend met camera én zonnebril. Zoals verwacht was het er ONTZETTEND druk. Hordes toeristen uit tientallen verschillende landen bezochten de Keukenhof samen met mij. Of eigenlijk: ik met hun.

Van tevoren kreeg ik enkele waarschuwingen van vrienden, kennissen en familie, dat de Keukenhof vooral ‘voor oudjes’ zou zijn. Toch heb ik me prima vermaakt. Ik kreeg een op en top lentegevoel én ik heb volop kunnen genieten van de kleurenpracht en bloemenweelde in het park. Eigenlijk besloot ik dat je dit als Nederlander niet mag missen. Het is een stukje cultureel erfgoed, maar vooral ook een erg leuk uitje. Daarom deel ik – uit eigen ervaring – 10 redenen met jullie, waarom je óók als Nederlander de Keukenhof zou moeten bezoeken.

Het is het mooiste lentepark ter wereld

In de afgelopen jaren keek ik vaak verliefd naar plaatjes van Japanse tuinen, onwetend van de grootsheid en pracht van de Keukenhof. Nu ik er eenmaal geweest ben denk ik er met een ontzettend fijn gevoel aan terug. De geuren, de kleuren, de rust (ondanks de massa) en het groen en water… het is er perfect voor wie van de natuur houdt.

Je doet (veelzijdige!) inspiratie op

Geen idee wat voor plantjes je in de tuin wilt zaaien? Wil je verticaal tuinieren? Wil je eens wat bloemen in je outfit verwerken? In de Keukenhof krijg je gevraagd of ongevraagd de antwoorden. Door de manier waarop de perkjes zijn ingezaaid of door de shows & showcentra: het is één grote bloemenweelde waar je hebberig van wordt. Ik ging in ieder geval naar huis met inspiratie voor huis, tuin en… bruiloft! Die laatste werd aan mijn lijstje toegevoegd na het zien van een catwalkshow. Niet dat het al zover is… maar een meisje mag dromen, toch?

Je voelt je weer even toerist, maar dan in eigen land!

Het mooie aan reizen is dat je je weer even verwondert aan de wereld om je heen. Alles is nieuw, je komt tot rust door je gedachten even  van de alledaagse dingen (én sleur) weg te trekken – en je kijkt de wereld in alsof je nét bent geboren. Heer-lijk toch, die onbezorgdheid? Dat je dat ook in eigen land voor elkaar krijgt bewijst de Keukenhof. En daarnaast geniet je gewoon van alle toeristen. Zoek een plekje ergens in het park en ga mensen kijken: het leukste wat er is!

Alle Hollandse lekkernijen vind je hier in één groot park

Van stroopwafels tot broodjes kroket en van een patatje mét tot een ijsje met slagroom. Als je honger hebt hoef je in de Keukenhof niet ver te zoeken voordat je een eetkarretje of restaurant tegen komt. Tegelijkertijd kun je je portemonnee open trekken, want de prijzen liggen hier (natuurlijk) wel iets hoger dan in de rest van Nederland. Slim gedaan, noemen ze dat.

Je kunt er de mooiste bloemen kopen

Wil je een bloemetje meenemen naar huis? Je kunt in de Keukenhof op verschillende plekken bloemen kopen. Ben je groot fan van orchideeën, net zoals ik dat ben? Dan is het Beatrix paviljoen een echte aanrader! Hier loop je een wereld vol orchideeën binnen met de meest bijzondere en zeldzame kleuren…

Het is leuk om met toeristen te kletsen

Er lopen op een goede dag hordes toeristen in de Keukenhof, dus grote kans dat je in gesprek raakt met één, twee, drie of meer toeristen. Van zulk soort gesprekken word ik – persoonlijk – altijd erg vrolijk. Ook als ik zelf op reis ben praat ik graag met onbekende mensen. Soms begint dat met één simpele glimlach. Je raakt aan de praat en ze vertellen waar ze vandaan komen, wat ze opvalt en hoe hun leven anders is dan dat van jou. Inspirerend en interessant!

Er worden regelmatig shows gegeven

Om de boel nóg feestelijker te maken worden er regelmatig shows gegeven in de Keukenhof. Met een lekker deuntje op de achtergrond komt er pracht en praal voorbij over de catwalk.

Het is hét park voor mooie/romantische/kleurrijke foto’s & selfies!

Wil je samen met je vriend(in)/partner/familie/kennissen mooie foto’s maken? Dan zijn daar in de Keukenhof talloze plekjes voor te bedenken. Wat wil je nog meer? Kies de kleur die bij je/jullie past & make it awesome!

Je kunt de Bollenstreek eens vanaf het water bekijken

Het kan vaak een groot verschil zijn vanaf welke kant je iets bekijkt. Voor de bollenstreek is dat niet anders. De Keukenhof biedt daarom om de zoveel uur een rondvaart aan langs de tulpenvelden. Wat is er nou Nederlandser dan naar bloembollen kijken vanuit een rondvaartboot?

Omdat de realiteit 10x beter is dan plaatjes kijken…

Soms moet je iets gewoon beleven. Ondanks dat er al honderdduizendtriljoenbiljoen-enéén foto’s van genomen zijn.

 

Ben jij al eens in de Keukenhof geweest?

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *