Dit MOÉT op je lijstje: de Krimml waterval, vlakbij het Zillertal in Oostenrijk

Het Zillertal en Mayrhofen zijn aantrekkelijke bestemmingen voor wintersportliefhebbers, maar wist je dat het hier ook in de zomer prachtig is? Alle sneeuw is dan verdwenen en het helderblauwe smeltwater stroomt als aderen tussen de bergen door. Toen wij in het Zillertal kampeerden maakten we verschillende uitstapjes naar bezienswaardigheden in de omgeving. Één van die bezienswaardigheden was de Krimml waterval: de grootste waterval op het Europese vasteland. Met 38 graden die dag werd het een stevige, maar heerlijke wandeling. De nevel die van de waterval af kwam zorgde voor de nodige verkoeling…

Nationaal Park Hohe Tauern

Om bij de Krimml waterval te komen moet je door het nationaal park Hohe Tauern. En dat is niet bepaald een straf, want dit park is een machtig mooi voorproefje op de waterval zelf. Voor dit nationaal park moet je overigens wel een tolticket kopen om binnen te rijden. In totaal ‘wonen’ er 10.000 diersoorten in dit park, waarvan je er misschien zelfs enkele tegen komt! Toch zie je waarschijnlijk maar een klein stukje van het park, want in totaal is dit natuurgebied zo’n 120 kilometer breed en 50 kilometer lang.

De Krimml waterval

De Krimml waterval is één van de bezienswaardigheden in het natuurgebied Hohe Tauern. Een machtig mooi wonder van de natuur. Met zijn 380 meter is het de langste waterval van Europa. Omdat de waterval in verschillende ‘fasen’ naar beneden komt, wordt ook wel gesproken van de Krimml watervallen (meervoud). Er komen jaarlijks duizenden bezoekers naar deze plek vanwege de mogelijkheden om de waterval van bovenaf te zien. Dit kun je op twee manieren doen, namelijk door naar boven te gaan lopen (1) of door een taxibusje naar boven te nemen* (2). Voor beide opties moet je een kaartje kopen, waarvan het geld deels weer ten goede komt aan het onderhoud van de wandelpaden langs de waterval en het bezoekerscentrum beneden. De wandeltocht is zeker een aanrader, mits je goed ter been bent! Het vraagt om enige conditie, maar je krijgt er een uitzicht voor terug zoals je dat nog niet eerder gezien hebt…

*Je kunt beneden aan de waterval je auto – tegen betaling – parkeren. Je mag niet zelf met de auto omhoog rijden.

Wij kozen voor de wandelroute en hoewel ik af en toe naar adem heb lopen snakken (38 graden gemengd met een matige conditie zorgt daar wel voor), heb ik er absoluut geen spijt van gehad. Vooral het middelste gedeelte van de waterval is prachtig en dat deel krijg je alleen als wandelaar te zien. Eenmaal boven vind je een kiosk met een terras, wat souvenirs en gekoelde drankjes.

Een tip voor wie in de zomer aan een wandeling begint: neem deet en/of prikweg mee. Er leven heel wat insecten in de bossen, die je af en toe het liefst op verre afstand wilt houden.

Nationaal park Hohe Tauern

Het perfecte bankje om van het uitzicht te genieten!

Alleen de rit naar de Krimml waterval toe is al prachtig…

Hopelijk ben ik uit het goede hout gesneden… 😉

Het eerste dier is al gespot: de Steenbok. Lucky me, mijn sterrenbeeld is ook Steenbok!

En dan begint de wandeling omhoog…

Het uitzicht vanaf de middelste waterval: heb je ooit zoiets gezien?

Vind nu die pot goud maar eens…

Dat ben ik ↓. Aan het genieten.

Magisch mooi <3

Helemaal bovenin: we reached the top!

Ergens hoog in de bergen… Je kunt nog verder wandelen, maar dat is voor de echte professionals!

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *