Het leven vieren aan het Gardameer, in Peschiera del Garda

Terwijl de avondzon een gouden gloed aan de bomen geeft, ruik ik alle geuren door elkaar: barbecues, eigen gemaakte pasta’s en hier en daar een afhaalkip met frietjes. Met een stokbrood in mijn ene hand en een Italiaanse fles wijn in mijn andere hand loop ik over het kampeerterrein. Kinderen komen me tegemoet op fietsjes, skelters en steps. Op één van de mooiste plekjes van de camping vind ik onze tent weer terug. We hebben het geluk dat we hier anderhalve week het leven mochten vieren. En dat lukte ons molto bene!

Camping Bella Italia

Ik heb een voorkeur voor campings vol leven. Bella Italia is dé camping, gelegen in Peschiera del Garda, waar grote aantallen Nederlanders elk jaar weer massaal naartoe trekken. Ook wij vierden hier de zomer van 2017. Toch voelde ik me hier – ondanks het massale aantal Nederlanders – juist rustig. Ik genoot van het kijken naar gelukkige vakantiegangers. Ik genoot van het zitten in mijn campingstoel, met niet veel meer dan een goed boek en een fles water. Ik genoot van de zon in mijn gezicht en de aangename temperaturen. Het was heerlijk om weer even zonder computer te kunnen leven. Geen beeldschermen, maar de echte wereld. En hoe mooi is die wereld!

Peschiera del Garda

Camping Bella Italia ligt aan de zuidelijke kant van het Gardameer. Een paar jaar eerder heb ik ooit eens een vakantie gevierd in Limone sul Garda, aan de noordkant. Het is bijzonder om te zien hoe elk dorpje aan het meer zijn eigen karakter heeft (behouden). Dat maakt het Gardameer onuitputtelijk interessant. Met elke kronkel in de weg of elke 2000 meter aan het water vind je weer een nieuwe schat. Peschiera del Garda is één van die schatten: een voor Gardameer-standaarden vrij groot dorp met volop souvenirwinkels en vooral heel veel fijne restaurants. Restaurants waar je op je gemak kunt eten en genieten. Met elke adempauze voel je je hier steeds dankbaarder voor de tijd die je gegeven is.

Gardameer

Zoet water, kiezels en hier en daar een zandstrand. Pretparken en natuur, een kabelbaan en sportmogelijkheden. Er is zoveel te doen rondom het Gardameer, dat we om de dag wel ergens heen zijn gegaan. Het leukste vind ik de dorpjes zelf en de mensen die het toerisme ‘maken’. Zo hoorden we via een Duitse toerist dat er in Malcesine een fijn restaurantje zou zitten… en niet alleen het restaurantje bleek fijn. De verhalen van de mensen die er wonen en die met liefde hun gasten bedienen maakt het Gardameer ‘af’. Zoals het moet zijn <3.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *