Thermae 2000: Wellnessparadijs op de Cauberg

Een weekend ontspannen doe ik het liefst in een hotel mét zwembad. Liever nog in een hotel mét zwembad, sauna, jacuzzi en champagne. Als dan ook nog eens het zonnetje schijnt, is mijn weekend compleet. Een weekend op water & bubbels, zo zou je het kunnen noemen.

Tijdens een zomerse dag, bezocht ik samen met vriendlief Thermae 2000. Iets wat al langer op mijn wensenlijstje stond. Hij zijn racefiets mee, ik mijn camera. Want daar, daar bovenop die (Cau)berg, daar staat een plekje naar mijn hart! Natuurlijk bleven we er ook een nachtje slapen.

Het eerste kuuroord in Nederland

Thermae 2000 is een kuuroord in Valkenburg aan de Geul, gelegen in het zuidelijkste puntje van Limburg. Het is naar eigen zeggen het eerste kuuroord in Nederland. Ooit geopend in 1989 en nu dus bijna 30 jaar oud. Het staat op een prachtig plekje, namelijk bovenop de Cauberg! De berg die ook wel bekend is van de vele wielrenners die er op en af fietsen.

Eenmaal aangekomen beland je in een groene omgeving wat – bij mij – altijd direct een innerlijke rust opwekt.  Parkeren is helaas niet gratis. De parkeergelegenheid voor de deur van Thermae 2000 wordt door de gemeente geëxploiteerd, wat ook wel weer logisch lijkt omdat Valkenburg regelmatig wordt overspoeld met grote hordes toeristen. Zo ben je in ieder geval wél verzekerd van een plekje, maar betaal je daar ook voor. Gelukkig is het maximale dagtarief € 8,00 voor een parkeerplek.

Zwembaden en sauna’s

Het kuuroord is opgedeeld in twee delen: een gedeelte met zwembaden (badkleding verplicht) en een gedeelte met sauna’s (badkleding niet toegestaan). Beide delen lopen door naar de buitentuin. Als je van het ene deel naar het andere deel wilt, moet je in een tussenruimte je badkleding aan- of uitdoen.

Ligweide in het groen

Heb je geen zin meer om te zwemmen, te zweten of te dobberen? Dan kun je terecht op één van de relaxbedjes: binnen of buiten. Als het lekker weer is raad ik je zeker aan om buiten een plekje te zoeken. Tussen de bomen schijnt het zonnetje precies op de groene vlakte, waardoor het voelt alsof je in het buitenland bent belandt.

Overnachten

Overnachten kun je hier ook! Thermae 2000 heeft een eigen wellnesshotel, dat direct aan het complex van de thermaalbaden en de sauna’s vast zit. Handig, want zo kun je in je badjas vanuit je hotelkamer naar het thermaalbad. Wat helemaal fijn is, is dat ’s avonds Thermae 2000 tot 23.00 uur geopend blijft. Als je dan daarna je hotelkamer in kunt en niet naar huis hoeft te rijden, geeft dat toch net wat meer rust.

Wil je meer weten over de hotelkamers & faciliteiten van Thermae 2000,
klik dan hier voor het volledige artikel!

Handig om te weten

  • Kinderen tussen 10 en 18 jaar zijn alleen onder begeleiding van een volwassene toegestaan
  • Reserveringen in het hotel zijn toegestaan vanaf 18 jaar
  • Ook voor mindervaliden is Thermae 2000 goed toegankelijk
  • Parkeren is dus niet gratis (max. € 8,00 per dag)

 

*De mensen op de foto’s zijn onherkenbaar gemaakt i.v.m. hun privacy. 

(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *