Thermen & Badewelt Euskirchen is dé plek voor ultieme ontspanning

Hou jij er ook van om zo nu en dan eens compleet tot rust te komen in een wellnessresort? Om jezelf de test op te leggen de hitte van de sauna te doorstaan, om vervolgens af te koelen onder een koude douche? Of vind je het fijn om gewoon in het water te liggen, zonder de stress van alledag aan je hoofd? Thermen & Badewelt Euskirchen is zo’n wellnessresort waar je het allemaal kunt doen. Dit palmenparadijs in Duitsland is er ééntje die je niet mag overslaan als het gaat om de tijd voor jezelf nemen. En hier kun je dat ook nog eens doen met een fashionable cocktail in je handen… aan de poolbar! Wie heeft er dan nog een vliegticket naar de Dominicaanse Republiek nodig?

OVER THERMEN UND BADEWELT EUSKIRCHEN

Thermen und Badewelt Euskirchen ligt in.. je raad het al: Euskirchen. Een middelgrote Duitse stad met ongeveer 56.000 inwoners in de Duitse deelstaat Noordrhein-Westfalen. Vanaf Utrecht is het ongeveer drie uur rijden richting Euskirchen. Vanaf de Nederlandse grens bij Venlo dus nog zo’n anderhalf uur. Op 1 december 2013 werd in Euskirchen de eerste steen gelegd als fundament voor Thermen und Badewelt. Op 28 augustus 2014 werd het hoogste punt van het complex bereikt, wat in de bouw wordt bezegeld met ‘pannenbier’: het bier is hierbij een soort ‘fooi’ van de opdrachtgever aan de uitvoerders.

*Pannenbier is een term uit de bouw. Wanneer het hoogste punt van een gebouw is bereikt en de dakpannen gelegd kunnen worden, wordt bier geschonken, dat door de opdrachtgever beschikbaar wordt gesteld.

Palmenparadijs
Thermen und Badewelt Euskirchen opende haar deuren voor het eerst op 18 december 2015 en wordt gekenmerkt door honderden palmbomen. Het wordt dan ook wel ‘paradijs onder de palmen’ genoemd. Thermen und Badewelt Euskirchen is een combinatie van subtropisch zwemparadijs en luxe sauna´’s. Het zwemparadijs is uitsluitend toegankelijk met badkleding en het saunagedeelte is uitsluitend toegankelijk voor mensen zonder badkleding.

FACILITEITEN

ZWEMPARADIJS / ZWEMGEDEELTE (PALMENPARADIES)

Het zwemparadijs bestaat uit het grote zwembad, een flink buitenbad, een ligweide (ook buiten), het stoombad Eifel-Nebel en de quellen der Gesundheit (3 heilzame mineraalbaden: 1 dode-zee-bad, 1 calcium-lithium-bad en 1 zink-seleen-bad). Ook vind je hier het restaurant Ilha de gosto. „In het Palmenparadies (vanaf 16 jaar, kleine kinderen t/m 3 jaar gratis) gaat Caraïbische levensvreugde gepaard met de schoonheid van de Zuidzee. Onder het gigantische panoramadak dat kan worden geopend staan meer dan 500 exotische palmen langs de ‘grote lagune’ met aangrenzend het grote buitenbad” – aldus Thermen und Badewelt Euskirchen zelf over hun Palmenparadijs.

PANORAMADAK

Als het warm is, wordt het enorme panoramadak boven het grote zwembad geopend en kun je onder een wolkendek of een blauwe lucht wegdromen van alles wat je lief is.

VITALTHERME (SAUNAPLEIN)

De Vitaltherme is het gedeelte waar gasten zonder badkleding in mogen. Hier zijn onder andere alle sauna’s te vinden, het massagecentrum voor diverse behandelingen, het GAVI restaurant, een zwembad (ook met panoramadak) en een grote ligweide buiten. Ook binnen zijn er overal ligstoelen en relaxbanken terug te vinden.

BELEEF IN DE VITALTHERME & SAUNA EEN BUITENGEWONE SAUNACULTUUR EN EEN OASE WAAR U ZICH PRETTIG ZULT VOELEN. LAAT U VERWENNEN IN DE VERSCHILLENDE THEMATISCHE SAUNA´S EN GENIET VAN AROMATISCHE GEUREN EN BIJZONDERE OPGIETINGEN. HET MIDDELPUNT VAN DE VITALTHERME & SAUNA WORDT GEVORMD DOOR DE STIJLVOLLE RUSTOASE ONDER PALMEN. BIJ GOED WEER GAAT HET PANORAMADAK OPEN.

SAUNA HIGHLIGHTS

Koi-Sauna (ca. 80° C) −
In de ‘Koi-Sauna’, helemaal in Japanse stijl, kun je ontspannen bij een blik op het koi-bassin. Volg de soepele bewegingen van de Koi-karpers en voel de heilzame werking van de opgietingen, zoals die in het Verre-Oosten gebruikelijk zijn. Beleef traditionele theeceremonies of Japanse opgietingen met een waaier en ontdek de fascinerende saunacultuur uit het land van de opgaande zon.

Tropen-Sauna (ca. 70° C) −
Waan je in een exotisch regenwoud en observeer het doen en laten van de kleurrijke vogels in de volière. Luister naar de klanken van de woudbewoners en de bewegingen van de reuzenbomen. Zoete, fruitachtige geuren en exotische opgietceremonies maken deze korte trip naar de tropen compleet.

Apollon-Sauna (ca. 90° C) −
Wees welkom in de antieke tempel van Apollo. De Griekse god van het licht en de geneeskunde ontvangt zijn gasten te midden van een Ionische zuilenkrans. Het unieke licht en bijzondere opgietingen zoals de zoutopgieting stimuleren de zintuigen en voeren je mee naar de Olympische toppen van ontspanning.

Meditations-Sauna (ca. 65° C) −
De ‘Meditatie-Sauna’ nodigt met zijn klassieke Aziatische stijl uit tot ontspannen te midden van een bamboebos. Door een groot panoramavenster kunt u uw ogen de kost geven en genieten van de royale ‘Vitalgarten’, de vitale tuin, en de blauwe lagune. Rustgevende meditatieve muziek in combinatie met natuurlijke aroma´s zoals ylang ylang zorgt onbewust voor een toestand van diepe ontspanning. Klankschalen- en meditatieceremonies kalmeren bovendien de geest en helpen om nieuwe kracht te putten.

Auennebel (stoombad) 45° C −
Als ´s ochtends vroeg de nevel boven de ‘Auen’, het ooilandschap, ligt en het bos langzaam ontwaakt, dan is dat het ideale moment om kracht voor de dag bij te tanken. Uit het stoombad ‘Auennebel’ kun je de hele dag door kracht putten en het welzijn van lichaam en geest vergroten. De – voor de bloedsomloop – milde temperatuur van circa 45 °C en de luchtvochtigheid van 100 % zorgen door de aangename warmte voor het verzachten van spier- en gewrichtsklachten. De vochtige warmte stimuleert ook de genezing van aandoeningen aan de luchtwegen en reinigt de huid tot diep in de poriën. De ‘Auennebel’ is een echte insidertip als het gaat om gezondheid en schoonheid.

Holzstadl (ca. 90°C) −
Wie het graag erg warm heeft, is in de Holzstadl Sauna aan het juiste adres. Het is – samen met de Apollo Sauna – de heetste sauna van Thermen und Badewelt Euskirchen. Geniet van klassieke geuren als berk, cederhout, dennennaalden of bergkruiden.

Keltenthron (ca. 85°C) −
Ontdek de wereld van de machtige en sterke Kelten. Op de verheven Keltenthron kunt u te midden van grote rotsblokken bij Finse opgietingen met klassieke geuren als eucalyptus, pepermunt, dennennaalden en verschillende kruiden heerlijk uitzweten.

Wiener Kaffeehaus (ca. 75°C ) −
Neem plaats in een traditioneel Weens Jugendstilcafé, waar je je in een echte koffiebranderij waant. Aroma´’s van koffie, vanille en Amaretto verwennen hier je zintuigen en zorgen voor ontspanning en genot.

Taj Mahal (ca. 70°C) −
Laat je meenemen naar India en beleef in de Taj Mahal-sauna relaxte momenten die lichaam en geest weer in evenwicht brengen. Vruchten en kruiden verspreiden een heerlijke Oriëntaalse geur en zorgen voor innerlijke balans.

Alhambra (ca. 65°C) −
Intense momenten van puur welbevinden beleef je bij een saunagang in de Moors ingerichte sauna Alhambra. Beleef een Spaanse schoonheidsceremonie met voedende amandelmelk en een weldadige abrikozenpeeling.

Kino-Sauna (ca. 60°C) −
Geniet van een unieke ervaring in de Kino-sauna: tijdens deze saunagang kun je naar schitterende natuurfilms en documentaires op het 62 m² grote bioscoopdoek kijken. Hier kun je even rustig achteroverleunen. Luister naar bijzondere klanken en volg het buitengewone schouwspel van de natuur.

KERS OP DE TAART: MEER DAN 80 ACTIVITEITEN PER DAG!

Naast de fijne sauna’s en het prachtige zwembad, heeft Thermen und Badewelt Euskirchen elke dag een ontzettend uitgebreid programma. Er worden hier namelijk elke dag meer dan 80 activiteiten verzorgd. Dan je denken aan opgietingen, peelings en aquafitcursussen. Al deze activiteiten zijn inclusief *hier vallen de massagebehandelingen niet onder.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *