Zwemmen tussen koraalrif in Sharm-el-Sheikh, Egypte

Jaarlijks gaan duizenden Nederlanders per jaar naar Egypte om daar de onderwaterwereld in te duiken. Letterlijk, want hier vind je namelijk prachtig koraalrif. Met name Hurghada en Sharm-el-Sheikh staan bekend om deze kwaliteiten. Het koraalrif ligt vlak voor de kust en met name veel resorts hebben een klein gebied afgebakend waar toeristen kunnen zwemmen. Ook voorzien veel resorts in de benodigde duikapparaat en duiklessen – voor wie dat wil. Dat maakt Egypte een ideale bestemming voor zowel onervaren als ervaren duikers.

Schitterende onderwaterwereld

De Rode Zee zit vol verrassingen en dan vóóral verrassingen van natuurlijke pracht. Op de juiste locatie kun je zomaar schildpadden of haaien tegenkomen tijdens het duiken/snorkelen. Je kunt in Egypte snorkelend genieten van al het onderwaterleven, maar als je meer wilt kun je hier ook je duikbrevet halen. Hiervoor worden verschillende duikopleidingen en specialisaties aangeboden.

Koraalbescherming
Door overbevolking (of overbeduiking) gaat helaas het koraal ook in rap tempo kapot. Vele toeristen gaan op het koraal staan en trappen het zo kapot. En door alle chemische middelen die wij mensen de zee in brengen (denk aan anti-zonnebrandcrèmes, gel en make-up) verlies het koraal zijn kleur. Ga je naar Egypte op vakantie? Probeer dan zo respectvol mogelijk met de natuur om te gaan.

Over Egypte

Egypte is zowel onder als boven water een prachtig land. Helaas is Egypte de laatste jaren ook een politiek instabiele regio. Er zijn verschillende terroristische groeperingen in het land actief, met name in de Sinaï (vlakbij Sharm el Sheikh). Tip: wil je op (duik)vakantie naar Egypte? Houd dan goed het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.

Wie goed kijkt ziet een blue tang vis tussen het koraal verscholen zitten.
Dezelfde vis die ‘Dory’ speelt in Finding Nemo!
Met – volgens mij – daarnaast een stierkoppapegaaivis.

Een drietal vlindervissen bij elkaar <3

Even zwaaien!

Een prachtige doktersvis! Deze vis komt relatief veel voor, maar is niet helemaal onschuldig.
Ter bescherming tegen grote roofvissen heeft de doktersvis scherpe stekels aan de zijkant van zijn staartvin.
Een klein beetje opletten dus.

Hieronder zien we de stierkoppapegaaivis nog iets beter…

Oops, ik heb geen idee wat dit voor vis zou kunnen zijn. Jullie wel?

Een vlindervis, samen met een gemaskerde vlindervis (linksonder) en een draadvin-vlindervis

Volgens mij zijn dit ook een soort vlindervissen…

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *